Учител отказа награда за 24 май в Димитровград(ВИДЕО)

0

На тържествена церемония по повод 24 май Димитровград отличи най-изявените си учители, културни дейци и ученици.

За първи път обаче учител отказа своето отличие. Мария Милкова отказа да получи наградата си за „Цялостен принос за развитие на образованието и престижа на Общината с дълготраен характер”  поради несъгласието й с политиката в сферата на образованието.

Най-високите отличия в областта на образованието и културата връчиха кметът на общината и председателят на общинския съвет. Преди това Иво Димов и Гергана Кръстиха отправиха приветствени слова.

„24 май е празник, който се превърна в символ на стремежа ни да имаме знания през наука, образование и култура. Празник, който ни изпълва с национална гордост и самочувствие. На този ден отдаваме заслужена почит и се прекланяме пред великото дело на Светите братя Кирил и Методий и всички техни последователи. На този ден, всички българи, където и да се намират те се обединяваме около езика, писмеността и знанието, защото „духовността не пада там, дето знанието живей”. А то знанието пребъдва през вековете благодарение на хората, които създават идентичност и възпитават родолюбиво поколения сред нас. Хората като Вас, свързани с образование, култура, наука и изкуство. Дълбок поклан пред Вас – наши просветители. Пред силата на вашия професионализъм и стремежа ви да съхранявате българския език и духовност. Продължавайте със същия ентусиазъм и жар да градите основите на българщината!”, каза в своето слово кметът Иво Димов.

Носители на престижните почетни отличия „Учител на годината” в областта на образованието са:

Таня Канева „Учител на годината за 2023 година“ в направление „Предучилищно и училищно образование”.

Госпожа Канева е старши учител в Детска градина „Звънче” и преподавател с дългогодишна практика. Ентусиазмът ѝ за работа и отличните ѝ комуникационни умения я правят ценен член на екипа на Детска градина „Звънче”. Тя обучава и възпитава лауреати от различни общински, национални и международни конкурси, а своята педагогическа опитност споделя и в националния професионален източник на информация за предучилищно образование – списание „Дом, дете, детска градина”.

Татяна Къшева „Учител на годината за 2023 година“ в направление „Природо-математически науки”.

Татяна Къшева е старши учител по професионална подготовка в направление „Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг” в Професионална гимназия „Проф.д-р Асен Златаров”. Посветила целия си трудов стаж на професионалната подготовка на учениците от професия Лаборант, Ресторантьор, Готвач, Химик-технолог от ПГ „Проф. д-р Асен Златаров”. Обученията, чрез които г-жа Къшева надгражда собствените си знания и умения, допринасят за прилагане на разнообразни методи на преподаване и иновации, изучаване на нови технологии, създаване на STEM – учебно съдържание. И резултатите са налице: открити уроци, успешно представяне на учениците на държавните изпити за професионална квалификация, участие и отлично представяне на ученици в регионални и национални състезания.

Калоян Добрев „Учител на годината за 2023 година“ в направление „Хуманитарни науки”.

Калоян Добрев е старши учител по английски език в Профилирана езикова гимназия „Д-р Иван Богоров”. Той се отличава с интензивност и ефективност, а разнообразните форми и методи на обучение изграждат мотивация в неговите учениците. Калоян Добрев е старши посланик на Европейския парламент в България. За работата си по програмата той успя да класира ПЕГ „Д-р Иван Богоров” на второ място на национално ниво и първо място при училищата от второ ниво на програмата. През същата учебна година двама от неговите ученици бяха избрани да участват на международни форуми.

Лушка Тонева „Учител на годината за 2023 година“ в направление „Изкуство”.

Лушка Тонева е старши учител по музика в прогимназиален етап в Основно училище „Алеко Константинов” с 18 годишен педагогически стаж, а от 2012г. е преподавател в ОУ „Алеко Константинов”. Като утвърден професионалист с доказан принос в своята дейност, тя преподава музика на всички ученици в прогимназиален етап в училището. Работата ѝ е фокусирана върху откриване заложбите и талантите на обучаваните, развитие на умения за работа в екип, за сътрудничество и вземане на решения. Лушка Тонева вече 10 години е ръководител на вокална група „Щастливците” към ОУ „Алеко Константинов”. Вокалната група е желано място за реализация и изява на много от талантливите ученици на училището.

Специалната награда на Община Димитровград „Деец на културата” за 2023 година получи Ирина Костадинова – творец в областта на танцовото изкуство.

Двама зрелостника също бяха отличени от кмета на общината Иво Димов с грамоти „За постигнати високи образователни успехи, издигане авторитета на училището и община Димитровград”. Това са възпитаниците на ПМГ „ИВан Вазов” Теодор Казаков и Калоян Добрев. Носители и на приза „Ученик – символ на гимназията” за значими постижения и издигане авторитета на гимназията през целия период на обучение.

 

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Откраднат Фолксваген се заби в стълб(ВИДЕО)
Откраднат Фолксваген се заби в стълб(ВИДЕО)

България задълбочава отношенията с Автономен Иракски Регион Кюрдистан
България задълбочава отношенията с Автономен Иракски Регион Кюрдистан

Затвори