Училищата и градините няма да затварят заради коронавируса

0
Divel

Училищата, детските градини и яслите няма да бъдат затваряни, но ще продължат да работят при много стриктни мерки за спазване на хигиената. Това обяви началникът на Националния оперативен кризисен щаб ген.-майор Венцислав Муртафчийски, цитиран от НОВА.

Той оповести и окончателните мерки, които ще се прилагат в областите с и без потвърдени случаи на коронавирус у нас. Въпросните мерки бяха обсъдени на извънредно заседание на Съвета по сигурността днес.

Старско

В училищата и детските градини трябва да се извършва дезинфекция поне по три пъти на ден, да се проветрява редовно, а в началото на всеки ден преподавателите да напомнят на децата за мерките за лична хигиена. В учрежденията не трябва да се допускат деца и персонал със симптоми на заболяване.

При поява на случай на коронавирус в дадено училище, детска градина или ясла, въпросното заведение трябва незабавно да затвори за срок от 14 дни.

„Ако семейството на даден ученик е имало контакт с болен, въпросният ученик не трябва да посещава училище”, каза още ген.-майор Мутафчийски.

Ген.-майор Мутафчийски напомни, че коронавирусът не засяга тежко децата, но те могат и само да пренасят инфекцията.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
МВР започна операция за лов на пияни и дрогирани шофьори
Пиян подкара лада

Крадат компоти, телефон и 400 лева
18-годишна девойка с комоцио след катастрофа

Затвори