Ученици от Стамболово очаровани от мобилната практика в Лондон

0

„Уроци за цял живот” бе мотото на отчетната конференция на учениците от СУ ”Св.Климент Охридски”, Стамболово по повод провелата се мобилна практика през пролетта в Лондон. Двуседмичното обучение на младите кулинари е по програма “Еразъм+”, по проект на училището „Нови кулинарни умения от Европейската кухня – разнообразие от вкус и технология & quot”.

Групата от 20 ученици имаше възможност да се обучава в тънкостите на различните европейски кухни под вещото ръковоство на Шеф Александър Георгиев, в много добре оборудвана кухня в Лондон. Партньорите на училището по проекта “European Strategic Partnerships Ltd” предоставиха отлични условия за практическото обучение на учениците от Стамболово в столицата на Обединеното кралство.

Срещата се проведе в сградата на Община Станболово. Гости на конференцията бяха Юркюш Молла, главен експерт „ОСМД” и Василка Маркова, ръководител Център за обществена подкрепа в общината, родители, учители и други хора от местната общественост. Те имаха възможност да се запознаят с преживяното и наученото от учениците по време на мобилната практика в Лондон. С много емоция младите кулинари споделиха в разказ и картина преживяванията си. Разказаха за усвоените знания и умения в областта на европейската кухня и най-много за гурме кухнята, в тайните на която ги е въвел Шеф Георгиев. Цитираха неговите думи като урок за цял живот, че в кухнята трябва да работят като екип.

Благодариха за предоставената им възможност на директора на училището Атанаска Христозова и на тюдорите си Деси и Илия от партньорската организация. С тяхно съдействие имахме възможност да посетим най-големите забележителности на Лондон – Британския музей, Природо-научния музей, Бъкингамския дворец, Лондонското око и още много други ембелематични забележителности.

В своето ученическо портфолио младите кулинари добавиха и сертификатите, които получиха за мобилната им практика по програма “Еразъм+” в Лондон.

 

Оставете Коментар

Предишна публикация:
По улица „Дунав“ с лодка/ВИДЕО/
По улица „Дунав“ с лодка/ВИДЕО/

Георги Иванов
ВКС осъди окончателно Георги Иванов за събарянето на затвора

Затвори