Ученици от Стамболово на стаж в Португалия

0

Трима ученици от училище “Св.Климент Охридски” в Стамболово заминаха да трупат опит в Португалия. Обучението е по европейската програма за образование “Еразъм +”. Децата ще участват в 2-седмична мобилна практика по спечелен проект “Европейски умения и практика в сферата на здравословното хранене в туризма” на Центъра за професионално обучение “Свят за всички” Хасково. 

Групата е от 20 ученици от 11 и 12 клас. Освен от Стамболово, има гимназисти от ФСГ “Атанас Буров” в Хасково, както и от училища в Свиленград, Любимец и Пловдив. Те ще стажуват в заведения в центъра на португалския град Брага, съобщи учителят по професионална подготовка Йорданка Маринова. По време на престоя си ще отседнат в 3-звезден хотел, а всички разходи за него са осигурени по проекта.

Учениците са избрани от селекционна комисия. Едно от задължителните условия е било да не са участвали в друго обучение в чужбина. Целта на проекта е да се осигурят по-добри възможности за професионално обучение и допълнително надграждане на професионалната подготовка.

Миналата година деца от Стамболово отново трупаха стаж навън. Това лято по всяка вероятност друга група ще събира знания в Англия, Германия или Шотландия отново по програма “Еразъм +”, но по проект “Мобилни практики в професионалното образование и обучение”.

Тихомир Петков

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Започва изграждането на автоматична наблюдателна кула за откриване на горски пожари
Започва изграждането на автоматична наблюдателна кула за откриване на горски пожари

Градът на слънцето край Ангел войвода е Хелиополис
Градът на слънцето край Ангел войвода е Хелиополис

Затвори