Ученици от ПГТАТ на международен обмен в Турция

0

През измината седмица ученици от Професионалната гимназии по транспорт и аграрни технологии „Н. Й. Вапцаров“, Хасково участваха в международен обмен на тема „Рецепта за приятелство“.

Срещата е част от дейностите по проект „Колективни действия за уважение и съпричастност“ /CARE/, финансиран от програма „Еразъм +“. Партньори в проекта са Румъния, Полша, Литва и Турция, като от всяка държава участваха по шест ученика.

Старско

Срещата се състоя в Балъкесир, Турция, а учениците бяха придружавани от трима преподаватели от хасковската гимназия. По време на престоя им представителите на всички партньорски училища разгледаха турската гимназия. Всеки ден учениците и учителите имаха различна програма, включваща дискусии за справяне с тормоза в училище, уъркшопи с различни интерактивни игри, а през свободното време им бяха организирани спортни дейности в спортния салон на училището. Имаха възможността да се запознаят с турските обичаи и култура, както и да опитат традиционни ястия за региона.

През един от дните от престоя бе организирана екскурзия до античния град Троя и Светилището на Богинята Атина в крайморския град Асос. Участниците от ПГТАТ бяха щастливи, че имаха възможността да създадат приятелства с учениците от страните партньори. Очаква се през февруари участнице от проекта да посетят хасковското училище.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Сърбия отмени изискването за PCR тест за влизащите от България
Норвегия въвежда задължително тестване за COVID-19 при влизане в страната

Кметът Станислав Дечев с послание към хората с увреждания
Кметът Станислав Дечев с послание към хората с увреждания

Затвори