Ученици от езиковата подкрепиха деня на розовата фланелка

0

Гимназисти от хасковската езикова гимназия “Проф. д-р Асен Златаров” подкрепиха днес Световния ден против тормоза в училище, или по известен като “Ден на розовата фланелка”.

На голямото междучасие ученици от 8. до 12. клас облякоха розови фланелки, за да покажат своята съпричастност.

Денят против тормоза в училище се отбелязва всяка последна сряда от месец февруари.
За пръв път “Денят на розовата фланелка” е проведен в Канада през 2007 година като протест, организиран от двама ученици – Дейвид Шепърд и Травис Прайс. Те се обличат в розово, за да изразят символично своята позиция и неприемането на тормоза в училище.

При откриването на учебната година в тяхното училище група по-големи ученици се подигравали и тормозили един деветокласник, че бил облечен с розово поло, докарвайки го до плач. На следващия ден Дейвид и Травис купили и раздали на съучениците си 50 розови тениски в подкрепа на тормозеното дете. Тази инициатива бързо става популярна сред учениците от други училища и държава и днес хиляди училища по целия свят и милиони ученици честват този ден.

Ученици от езиковата подкрепиха деня на розовата фланелка

Училищният тормоз се изразява в обиди, подигравки, измисляне на прякори, блъскане, удряне, взимане насилствено на пари, отправяне на заплахи за саморазправа в случай, че някой разбере за това… Тъкмо и заради това процентът на тормозените в училище деца според официалната статистика се разминава драстично с реалния им брой.
Поради страх или друга причина повечето деца, жертви на училищен тормоз, не споделят с родителите или учителите си за своя проблем.

 

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Ученици заляха фейсбука на кмета с искане за дървена ваканция
Ученици заляха фейсбука на кмета с искане за дървена ваканция

sniag 33 TI6O
33 сантиметра снежна покривка, „Синя зона“ не работи

Затвори