Ученичка на ОУ „Алеко Константинов“ с първа нагрда от Национален конкурс на МОН

0

Деяна Вълева от 2 „в“ клас на ОУ „Алеко Константинов“, с класен ръководител г-жа Даринка Петрова, бе отличена с Първа награда в Националния кръг на Националния конкурс на МОН в сътрудничество със Св. Синод на БПЦ, „Бог е любов“. В него тя участва със стихотворението „Моят свят“.

Конкурсът се провежда на два етапа. Първият е регионален, класираните на първо място ученици в него се допускат до втори етап, национален.

Тържественото награждаване на лауреатите бе на 9 юни, в зала „Филхармония“, гр. Видин. Домакини на събитието бяха Видинска митрополия, която организира престоя на учениците в дунавския град, и Основно училище „Любен Каравелов“, съвместно с РУО – Видин.

Наградите на победителите бяха връчени от Видинския митрополит Данил и проф. д-р Павел Павлов от Богословския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Учениците получиха грамоти и ваучери, осигурени от МОН, заедно с икона на св. Ромил Бдински и шоколадови лакомства от Видинска митрополия.

Освен чудесната церемония, от РУО – Видин бе организирана за гостуващите ученици разходка и посещение на забележителностите на града: храмовете „Св. Димитър“, „Св. Николай“, мавзолея на Екзарх Антим Първи, Видинска митрополия, джамията на Осман Пазвантоглу, музея „Конака“, крепостта Баба Вида и др.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Митничари задържаха ментета, сред тях и фланелки на Реал
Митничари задържаха ментета, сред тях и фланелки на Реал

БСП с обвинения за доставката на горива, кметът ги опроверга(ВИДЕО)
БСП с обвинения за доставката на горива, кметът ги опроверга(ВИДЕО)

Затвори