Убиецът от Гарваново твърди, че не е взел пари от къщата (ВИДЕО)

0

Най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ определи днес Хасковският окръжен съд за 30-годишния Александър Александров, обвинен за убийството на 67-годишния Атанас Николов в Гарваново на 16 януари.

Той бе задържан 6 часа след убийството в Благоевград, въпреки опита му да избяга и да се укрие, като стигнал до там с такси.

Александър умъртвил в дома му възрастния мъж, който отказал да му даде пореден заем от 200 лв. Между двамата възникнал скандал и по-младият нанесъл множество удари с брадва на жертвата си. След това заключил къщата, убедил близките си да поддържат версия, че е заминал за Германия и напуснал селото.

След залавянето му 30-годишният, който е с чисто съдебно досие, направил самопризнания. Това потвърди и адвокатът му Христо Маргаритов. Пред него Александър твърдял, че не е взел пари от дома на 67-годишния Атанас.

Сигналът за убийството бе подаден в 23.30 ч. на 16 януари от съседи, които носили храна от социалната кухня на възрастния мъж и открили трупа му в къщата.

Ако вината на обвинения за умишлено убийство, извършено с особена жестокост Александър бъде доказана, предвиденото от закона наказание е от 15 г. до 20 г., доживотен затвор или или доживотен затвор без право на замяна.

 

Оставете Коментар

Предишна публикация:
БАБХ с извънредни проверки преди празниците
БАБХ отчита над 12 хил. проверки на храни в цялата страна през декември

Разкриха двама крадци за денонощието
Разкриха двама крадци за денонощието

Затвори