Трима задържани за домашна наркооранжерия в Родопи

0
Divel

Криминално проявен мъж от Поморие е задържан за срок от 72 часа с прокурорско постановление, след като е установен от пловдивски криминалисти в момент на притежание на голямо количество наркотични вещества, съобщават от пресцентъра на МВР.

Проверката на мъжа е извършена на оживен булевард в Хасково малко след 21.30 часа на 14 април. Криминалистите разполагали с оперативна информация, че той търгува с дрога. При вида на униформените 27 -годишният мъж от крайморски град – с множество криминалистични прояви по линия наркоразпространение, побягнал и изхвърлил в близко улично кошче хартиена торба с бяло вещество на бучки и прах – амфетамин с тегло близо половин килограм. След кратко преследване той бил задържан.

Старско

В хода на операцията са осъществени процесуално-следствени действия и на територията на още две населени места. Извършени са претърсвания на автомобили, къщи, апартаменти, стопански постройки и гаражни помещения в хасковското село Родопи и подбалканските градове Карлово и Сопот. В помещения, снабдени с вентилационна инсталация и рефлекторни лампи, криминалистите открили 116 добре отгледани растения коноп, повечето от които със съцветия и с височина около 60 см, засадени в саксии.

Задържани са и двама мъже- единият на 46 години от Сопот, а другият на 60 години, жител на село Родопи. Разследващите продължават работата си в рамките на образуваните по двата случая производства и под ръководството на Окръжна прокуратура- Пловдив.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
2 години затвор и 5 000 лева глоба за хасковлията, прекарвал 12 мигранти
29,4 милиарда евро за една година от трафик на хора в Европа

Безплатен курс по програмиране се провежда в Младежки център Хасково
Европейски корпус за солидарност 2021—2027 г.: Първа покана за представяне на предложения в подкрепа на младежки доброволчески дейности

Затвори