Трима в инфекциозното със съмнения за COVID-19, затягат мерките в обществените сгради

0
Divel

Постъпили са още двама нови пациенти за изследване за коронавирус, потвърди пред xnews.bg д-р Красимира Кинова, началник инфекциозно отделение.

Вчера е приет 44-годишен турски гражданин, който е заловен на границата. Той е искал да премине нелегално, но е бил задържан от Гранична полиция. Новите двама пациенти са мъж на 27 години и жена на 48 години, като младежът се е завърнал от Англия, а дамата от Италия. Пробите им ще бъдет изпратени в Стара Загора.

Старско

Заради коронавируса, са предприети мерки да се ограничат посещенията на хора в съда, НАП, ВИК и театъра в Хасково. Със заповед на председателя на Хасковския окръжен съд Миглена Тянкова са отсрочени делата за разглеждане в открити заседания от 12 март до 10 април. Това се отнася и за Районните съдилища в Хасково, Димитровград и Ивайловград. От 12 до 27 март пък се отсрочват делата в Районните съдилища в Харманли и Свиленград.

От ВиК пък съобщиха, че инкасаторите спират да отчитат водомерите на абонатите си. Оттам призовават хората сами да подават показанията по телефон или имейл или да ги оставят на видно място на външните си врати. Това важи за всички, които нямат водомери с дистанционно отчитане. В противен случай, ще им бъде начислявана служебна консумация на вода на база предходния месец.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
АПИ търсят фирма, която да освети АМ "Марица" край Свиленград
АПИ търсят фирма, която да освети АМ “Марица” край Свиленград

КАТ: Аудито е отнело предимство на бавареца
14 загинали и 285 ранени за година при катастрофи в Хасковско

Затвори