Тревожен ръст на болните с COVID-19, апелират за ограничаване на масовите събирания(ВИДЕО)

0

92 са свободните легла в ковид отделенията на болниците в Хасковска област.

Старско

Данните бързо се променят, предвид тревожно растящия брой на случаите. 279 са разкритите легла в ковид отделенията на лечебните заведения в региона.  Има възможност за разкриване на  допълнителни 25 легла и 5 интензивни. Това съобщи директорът на РЗИ д-р Соня Димитрова след заседание на Областния кризисен щаб.

От днес Хасковска област е в тъмночервената зона, като 14-дневната заболеваемост е 502 на 100 000 души. Най-висока тя е в общините Любимец и Свиленград – над 1000 болни на 100 000 души, следвани от община Тополовград. 196 са хоспитализираните в лечебни заведения в областта, 49 се лекуват в други области. Приети с коронавирус са и 7 деца, 4 от тях са настанени в МБАЛ-Хасково.

Във всички общини децата се обучават присъствено, като се тестват в училище веднъж седмично. “Решението за преминаване към онлайн обучение се взема от министъра на образованието”, уточни д-р Димитрова.

“Нашата цел е децата да ходят присъствено на училище. Искам да призова хората да спазват мерките, да няма масови събирания, да се използват маски”, апелира областният управител Катя Панева. Тя бе категорична, че контролът за спазване на противоепидемичните мерки трябва да се затегне, като се наблегне на проверките на транспортните фирми и заведенията.

 

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Хасковлията Ангел Марчев е човекът с фалшивите сертификати в Пампорово
Хасковлията Ангел Марчев е човекът с фалшивите сертификати в Пампорово

Подпийнал в ареста, Фолксваген се заби в камион
Подпийнал в ареста, Фолксваген се заби в камион

Затвори