Тираджия крие недекларирани 100 бона евро в шкаф

0
Divel

56-годишен тираджия, турски гражданин, е заловен с недекларирани 100 000 евро, съобщават от прокуратурата. Той е хванат на ГКПП “Капитан Андреево”.

Вчера на пункта пристигнал тирът, който пътувал от Нидерландия, през България за Турция.
Митнически служители извършили проверка на товарния автомобил, като във фабричен шкаф, намиращ се до пасажерската врата на влекача, открили недекларирани 100 000 евро. Намерената валута е с българска равностойност около 195 582 лева.

Старско

Тираджията не е не изпълнил задължението си, съгласно разпоредбите на Валутния закон за деклариране на парични средства, пренасяни през границата на страната, която е външна граница на Европейския съюз. 56-годишният водач на автомобила е задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР. Предстои да бъде привлечен като обвиняем.

По бързото производство се извършват действия по разследването под надзора на Районна прокуратура – Хасково – Териториално отделение – Свиленград.

Ако бъде признат за виновен, законодателят предвижда лишаване от свобода до 5 години или глоба в размер на една пета от стойността на предмета на престъплението.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Ремонт затвори пътя Димитровград - село Крум
Ремонт затвори пътя Димитровград – село Крум

Хванаха 59-годишен зад волана с 1,9 промила
Хванаха 59-годишен зад волана с 1,9 промила

Затвори