Тенис федерацията: Неморално e Григор Димитров да вземе кортовете в Борисовата градина

0
Divel

Желанието на Григор Димитров и “Тенис клуб Хасково” да участват в конкурса на “Академика 2011” за наем на кортовете в парк “Борисова градина” в София повдига морални въпроси. Това каза членът на Българската федерация по тенис (БФТенис) Мариана Печеян, пише “Дневник”.

Тя влезе в спор с мениджъра на Димитров Георги Стоименов, който разясни плановете на българския тенисист.

Старско

“Има морална страна. Те (Димитров и клуба в Хасково) могат да участват, но защо трябва да влизат в тази надпревара. Това е срамота, искате да унищожите федерацията. Човек, който има милиони в джобовете си купува земя и си прави академия”, каза Печеян в предаването “Брейк пойнт” по “Макс спорт”.

В момента съоръжението в Борисовата градина е собственост на държавното дружество “Академика 2011” (с принципал Министерството на младежта и спорта) и досега се управлява от Българската федерация по тенис под името “Български национален тенис център”.

От казаното от Печеян стана ясно, че в продължение на година кортовете са били ничия собственост.

Членът на федерацията попита мениджъра на Димитров какво е направено за плановете на Димитров за академия в Хасково, което беше анонсирано още през 2017 г. “Вижте си сайтовете, какво казахте тогава. Къде ви е академията, къде са ви международните турнири”.

“Конкурсът е направен така, че федерацията по тенис да покрие всички критерии. Не виждам защо има такъв негативизъм към Григор и се насажда мнение, че иска да се направи нещо нередно”, коментира Стоименов.

Мениджърът на Димитров показа снимки, настоявайки, че комплексът не се стопанисва добре и не е в добро състояние. “Академика 2011″ признава нашите инвестиции и ни смята за добър стопанин”, отговори му Печеян.

“Влизаме в този конкурс, защото мислим, че можем да направим нещо хубаво. Желанието на Григор е такова”, добави Стоименов.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Илинден е!
Илинден е!

Стотици се молиха отново на Ямача на Курбан Байрам
Стотици се молиха отново на Ямача на Курбан Байрам

Затвори