Тази година първи април ще е на втори

0

Голяма вероятност има тази година първи април да се измести на втори същия месец.

Денят на шегата, без майтап, ще се измести с един ден, поради щото в деня след първи ще се явим на поредните предсрочни парламентарни избори. А и няма по-голяма сатирична забава с елементи на драма от българските политици.

Дамата без камелиите, а с червените рози (Корнелия Нинова – бележка на преводача), получи трети проучвателен мандат за съставяне на правителство със загъдъчната усмивка на Мона Лиза и инфанта Маргарита. Ако Винсент ван Гог беше жив, г-н президент, щеше да си отреже и другото ухо. Това е действие на творец, което многострадалният Христо Иванов не би си позволил, въпреки чувството за пренебрегване, останало у него.

Другояче казано и от името на българските избиратели, благодарим на тези, които избрахме за депутати, че нищо не свършиха през мандата си!

Така или иначе лъжковден може да пренесе сеира си и през есента, когато две в едно пак може да гласуваме хем за кметове и общински съветници, хем за Народно събрание. За тогава се и очаква, според хасковските структури на БСП, за кмет да се кандидатира младият симпатяга, чието сърце вече е заето. А дамата с камелиите и негова национална шефка мило ще му се усмихне и ще го потупа благоразположено, може би. И да знаете, че последното умилително и пасторално изречение няма нищо с Антон Павлович Чехов и неговата дама с кученцето.

 

Автор: Развигор Разколников

PS: Напишете вашия коментар за рубрика “Voices” и изпратете на  имейл:xnewsbg@gmail.com,  очакваме да чуем вашия глас. Това, което ви вълнува вас, ни касае и нас!

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Д-р Делчо Каравасилев: Благодарността в очите на хората ме стимулира да продължавам
Рожденик е д-р Делчо Каравасилев, създател на неврохирургията в Хасково

Минзухари се показаха край село Свирачи
Минзухари се показаха край село Свирачи

Затвори