Търсят с Интерпол Лютви за смъртта на 23-годишния Дани

0

Окръжен съд – Хасково разреши издаването на Европейска заповед за арест спрямо 59-годишния Лютви, който по непредпазливост е причинил смъртта на 23-годишния Йордан Ясенов Бузуков(Дани). Мъжът от турски произход е обвинен, че е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на Дани. Тежкият инцидент стана на 20 март, 2023 г. Лютви е шофирал пиян с 2,03 промила концентрация на алкохол в кръвта.

От нощно видео се вижда как колата на 23-годишния Дани се движи нормално, когато е застигната със страшно висока скорост и пометена от черния „Мерцедес“, шофиран от 59-годишния Лютви. Младежът изпадна в мозъчна смърт и след 9 дни борба за живот почина, виж ТУК.

Ден след катастрофата Лютви от кърджалийското село Бялка бе задържан за срок от 24 часа, разпитан е като свидетел и е освободен.  След това е напуснал страната в посока
Турция. От този момент насетне местонахождението му не е установено. Обявен е за общодържавно издирване, което не е дало резултат. Установен е негов адрес в Турция и е направен опит да бъде призован на същия чрез съдебна поръчка за международноправно сътрудничество, която турските съдебни власти са отказали да изпълнят. Сега хасковският окръжен съд разреши издаването на европейска заповед за арест.

Припомняме, че близки на Дани месеци наред търсят справедливост за детето си. Те организираха протести и издигнаха плакати: „Къде е убиецът на сина ми?“ и „Да спрем войната по пътищата“ виж ТУК.

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Езиковата чества патронен празник, отличиха изявени ученици
Езиковата чества патронен празник, отличиха изявени ученици

Ползваме данъчни облекчения пред НАП с подаването на годишна декларация
Расте броят на подадените онлайн данъчни декларации в НАП Хасково

Затвори