Таман се помирихме с роднини и приятели и хайде, пак на избори

0

Обявеният от президента Румен Радев конкурс “България търси кандидат за служебен премиер” бе спечелен от шефа на Сметната палата Димитър Главчев.

“Ще се стремим към избори две в едно. Ще търся министри, които са експерти, равно отдалечени от всички политически сили”, обеща той. По улиците редовите гласоподаватели пък си коментират, че изборите са като лотарията, защото в тях печели съмо организаторът. Така ли ще да е този път, тепърва ще видим.

Междувременно големият комик Димитър Туджаров – Шкумбата даде в национален ефир много смислено предложение за нов закон – депутатите в българския парламент да се водят сезонни работници. Прав е човекът, така и така само на предсрочни парламентарни вотове ходим през последните години.

Иначе и тази седмица в Народното събрание се проведе поредната клоунада под формата на вербално заяждане с елементи на физически сблъсък между депутатите Манол Пейков от ПП-ДБ и Цончо Ганчев от “Възраждане”. Вторият от изброените дори предложи заради първия народните представители да бъдат тествани за алкохол и наркотици на входа на парламента. На въпрос в кулоарите, че е говорил като човек под въздействие на забранени и не толкова забранени субстанции, Манол Пейков отвърна: “Как го решихте това? Не сте ли забелязали колко съм артистичен по природа? Аз съм роден “на градус”, това е проблема”.

Ей за такива реплики и дуплики студентите по цирково изкуство трябва да ходят на стаж при всяко парламентарно заседание, за да овладеят тънкостите на клоунадата.

Покрай ситуацията народният фолклор също не стои със скръстени ръце и измисли нов предизборен лозунг за политици. “Докато другите продаваха България, аз купувах”, гласи той.

Абе, няма да ни е лесно, особено в Хасково, защото, освен вот две в едно, очертава се и трети предсрочен – за общински съвет. Ех, значи, таман се помирихме с роднини и приятели и хайде, пак на избори.

Автор: Развигор Разколников

PS: Напишете вашия коментар за рубрика “Voices” и изпратете на  имейл:xnewsbg@gmail.com,  очакваме да чуем вашия глас. Това, което ви вълнува вас, ни касае и нас!

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Мотористка излетя от пътя край Хасково
Мотористка излетя от пътя край Хасково

72-та годишнина от разстрела на тримата граничари бе почетена в село Вълче поле
72-та годишнина от разстрела на тримата граничари бе почетена в село Вълче поле

Затвори