Такситата спират, търсят компенсации

0
Divel

Драстично е спаднала работата на таксиметровите шофьори в Хасково и областта. Това коментираха от бранша.От началото на извънредното положение клиенти почти няма, а работата им е паднала почти до нула.

От бранша коментираха, че работата им в областния град е спаднала с 50%. Малко шофьори са останали да работят. Част от тях са се прибрали по домовете от страх, други са възрастни и е опасно, а трети не намират смисъл да работят.

Старско

От хасковската фирма “Класик такси” коментираха, че работят и удържат положението. “Надяваме се тази криза бързо да приключи, защото бранша няма да издържи дълго. Поръчките са спаднали драстично”, заявиха още от “Класик такси”.

Спас Атанасов от Браншовата камара на таксиметровите шофьори заяви пред XNEWS.BG, че в цялата страна работата е намаляла три пъти, а разходите се увеличават. Работят една трета от таксиметровите шофьори. От организацията искат общинските съвети по градове да гласуват минимум на таксиметровия данък, който шофьорите плащат предварително и така да получат компенсация. По Закона за местните данъци и такси той е от 300 до 1 000 лева. В Хасково таксиджиите плащат по 360 лева данък на година.

От община Хасково заявиха, че подобно искане не е постъпило в администрацията. Припомняме, че от кметството обявиха мерки в подкрепа на гражданите и бизнеса за периода на извънредното положение и допълниха, че мерките не са крайни и окончателни и след анализ могат да бъдат допълнени.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Довършват българското първенство без куп от чужденците
Довършват българското първенство без куп от чужденците

Първи ден на блокада в Хасково /Фоторепортаж/
Разбиха банда автокрадци

Затвори