Свиленградчанин е сред новите попълнения на Студентския съвет на Алма Матер

0
Divel

Хасковска област има свой представител в Студентския съвет на СУ „Св. Климент Охридски“ от квотата на Юридическия факултет. Това е студентът по право от Свиленград Радослав Христов, който събра 46 гласа и е сред новите членове на Съвета от квотата на своя факултет под четвърта позиция.
Свиленградчанинът, който е студент трети курс, се съревновава с кандидати от всички 16 факултета на Софийския университет, сред които и негови колеги от Юридически факултет. Той, заедно с още петима възпитаници на правния факултет, ще представляват интересите на студентите по право в Алма матер.

Радослав Христов е роден в Свиленград. Завършва с отличие местната гимназия по селско стопанство и икономика в граничния град със специалност „Селски туризъм с интензивно изучаване на английски език“. Той е aмбициoзeн млaд чoвeĸ cъc cилнo изpaзeн aфинитeт ĸъм cпopтa и иcтopиятa. Ocвeн oтличнитe peзyлтaти в yчeбния пpoцec, тoй пpoявявa paзнocтpaнни интepecи и yчacтвa в paзлични ĸoнĸypcи, cъcтeзaния и мepoпpиятия. Активен участник в културния живот на гимназията си, а и на Свиленград като цяло. Като ученик, той организира различни форуми, сред които и националното състезание „Млад фермер“, домакинствано от гимназията му. Участвал е и в млaдeжĸи oбмeн пo пpoгpaмa “Epaзъм+”.

Старско

Πoд нeгoвo pъĸoвoдcтвo, ĸaтo ĸaпитaн нa yчилищния oтбop пo фyтбoл и вoлeйбoл, cтapшa възpacт, oтбopитe зaвoювaт пъpвo мяcтo в oбщинcĸaтa нaдпpeвapa нa yчeничecĸитe игpи. Понастоящем младежът е част от футболния отбор на СУ “Св. Климент Охридски.“
Ученик на годината е на Община Свиленград за 2018-та година. Пише авторска поезия.

Като студент по право в СУ “Св. Климент Охридски” Радослав Христов продължава да се доказва с успехите си. С курсовата си работа, посветена на Нюрнбергския процес, той е сред отличените в състезанието по Обща теория на правото, организирано от Катедрата по теория и история на държавата и правото в Алма Матер. Това му гарантира и отличната оценка по дисциплината “Обща теория на правото”. По време на защитата на своя труд, Радослав разказва и лична история, говорейки за дядо си, който е участник във Втората световна война. Сред оценяващите експерти в академичната комисия са Деканът на Юридическия факултет в СУ”Св. Климент Охридски” – проф. д-р Даниел Вълчев, и проф. д-р Янаки Стоилов – юрист, професор по теория на държавата и правото, настоящ конституционен съдия.

Студентският съвет при СУ „Св. Климент Охридски“ е орган на студентското самоуправление в Университета, защитаващ интересите на студентите и отстояващ техните позиции пред ръководните органи. Радослав Христов е единственият представител на област Хасково в общностния орган за квотата на Юридически факултет. В редиците на други факултети регионът е представен и от младежи от Хасково и Димитровград.

Автор: Добромир Зафиров

Оставете Коментар

Предишна публикация:
5 нови случая на COVID-19 в Хасковско, сред тях и медицински персонал
Нов антирекорд от 177 новозаразени с COVID-19, 5-ма починаха

Румен Радев: С иновативност и внедряване на съвременни модели на управление българският бизнес ще бъде в крак с глобалната конкуренция
Румен Радев: С иновативност и внедряване на съвременни модели на управление българският бизнес ще бъде в крак с глобалната конкуренция

Затвори