СУ „Христо Ботев“ Ивайловград изпрати тържествено випуск 2020

0

Усложнената епидемична ситуация в България, свързана с COVID-19, не попречи на тържествения дух при връчването на дипломите и изпращането на випуск 2020 при СУ „Христо Ботев“.

Въпреки ме традицията, церемонията по изпращането на зрелостниците да се състои на 24 май, не беше възможно да бъде спазена, ивайловградските зрелостници получиха дипломите си и казаха „Сбогом“ на своите учители и родното училище на слънчевия български празник Еньовден.

Старско

Церемонията не загуби от тържествеността си, въпреки по-тесния кръг, в който се състоя. Както всяка година, фанфарната музика допринесе за празничната атмосфера при посрещането на знамето на училището, при предаването му от завършващите ученици на знаменосците от випуск 2021 г. и при неговото изпращане.

Директорът на СУ „Христо Ботев“ Александра Хорозова връчи дипломите на зрелостниците, като им пожела бъдещи успехи. В обръщението си към учениците директорът им припомни, че в родното училище винаги ще има учителско сърце, в което те са оставили следа.

Отличниците на випуска Иван Ангелов Попов, Ивета Стойчева Миткова, Диляна Красимирова Кьосева, Ирина Димитрова Чорбаджиева и Лиляна Димитрова Матева получиха книга като признание за старанието им. Книга получи и ученичката с най-висок успех от професионалната паралелка – Ебру Алехтин Емин.

Както всяка година дванадесетокласниците се сбогуваха с учителите си, подарявайки им цвете.
Специален гост на събитието бе кметът на община Ивайловград Диана Овчарова, която също отправи поздрав към зрелостниците.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Хасково празнува Еньовден
Хасково празнува Еньовден

Намериха мъртво семейство Египетски лешояди
Намериха мъртво семейство Египетски лешояди

Затвори