Строг контрол и засилени проверки по търговските обекти

0
Divel

Областният управител на област Хасково д-р Стефка Здравкова се срещна с управителите на големите вериги магазини в Хасковска област.

Срещата бе инициирана от областния управител във връзка с увеличения брой на заразените с COVID 19 през последните седмици и спазването на противоепидемичните мерки в и пред големите вериги магазини.

Старско

На срещата присъстваха директорът на ОД на МВР-Хасково ст. ком. Ангел Цанков, директорът на РЗИ-Хасково д-р Соня Димитрова, директорът на ОДБХ-Хасково д-р Георги Илиев и управители на вериги магазини в Хасково, Харманли и Димитровград.

„Факт е, че в началото на пандемията мерките се спазваха много повече и е факт, че с времето те започнаха да се неглижират“- заяви д-р Здравкова. „Инициирах тази среща, защото смятам, че е важно между бизнеса и институциите да има диалог. Искам да чуя вашето мнение, препоръки и проблеми за по-ефективното прилагане на противоепидемичните мерки. И ако е възможно, ние като институции да ви помагаме, за да може заедно да се грижим за хората.“

Представителите на магазините заявиха, че персоналът не излиза заедно на почивки и не се събира в едно помещение. В магазините се спазват мерките за отстояние, дезинфекция и носене на маски, но част от клиентите, при влизане в помещението, не се съобразяват и свалят своите маска. Директорът на ОД МВР-Хасково заяви, че полицията разполага с екипи, на които може да се сигнализира при наличие на нарушения.

Д-р Здравкова още веднъж напомни, че вървят засилени проверки по магазини, заведения, банки, обществен транспорт и други публични места. Тя апелира за много отговорно отношение към ситуацията. Да се спазват мерките за дисциплина, дезинфекция, дистанция, да носим маски и да се грижим един за друг.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Изследваха служителите на общината и дома за стари хора
Финансират шест младежки проекти с 20 438 лева

Закопчаха работник на траурна агенция с кокаин
Закопчаха работник на траурна агенция с кокаин

Затвори