STEM център за 54 000 лв. откриха в училището на Меричлери

0

Модерен STEM център откриха днес в ОУ „Димитър Матевски“ в град Меричлери, като част от честванията на патронния му празник. 54 000лв. е стойността на проекта, от които 48 600лв. са финансиране от националната програма на МОН и 5400 лв. собствения принос.

Лентата на STEM център прерязаха кметът на община Димитровграда и директорът на училището Станислава Колева. Димов поздрави ръководството и екипа за реализирания проект.

STEM център за 54 000 лв. откриха в училището на Меричлери
Иновативният кабинет е създаден по проект на Национална програма „Изграждане на училищен STEM център“. В основното училище в Меричлери включва три зони за обучение: видео и звукозаписно студио; зона за отдих и споделяне на идеи; зона за обучение по роботика. Учене чрез правене учениците могат да осъществяват и на терасата към основната зала, която също е част от STEM центъра. По проекта е направено и функционално преустройство на помещението, разделено на три зони, като е закупено и техническо оборудване.
STEM център за 54 000 лв. откриха в училището на Меричлери
Сред гостите на тържеството бяха кметът на Меричлери Йордан Милев, Иван Панайотов – началник отдел „Организационно-методическа дейност и контрол“ в РУО-Хасково, Али Байрямали – старши-експерт по информационно осигуряване към управлението, Димитър Кокотанеков – директор на НАОП „Джордано Бруно“, директори на училища, читалищни деятели и родители.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
РИОСВ глоби автоморга и бетонов възел
Софиянци задигнаха кола от автоморга

Тежкоатлети на България се състезават в Хасково
Тежкоатлети на България се състезават в Хасково

Затвори