Стартира новата академична година в хасковския филал на Тракийския университет

0
Divel

С нова специалност стартира новата академична година Филиал Хасково на Тракийски университет Стара Загора.

„Медицинска рехабилитация и ерготерапия“ е новата дисциплина, в която хасковският филиал приема студенти за редовна форма на обучение“, съобщи днес ректорът на Висшето училище доц. д-р Добри Ярков. Новината беше съобщена по време на тържествената церемония за откриване на новата учебна година. Гост на събитието беше кметът на Хасково Станислав Дечев. Той се обърна към студентите с думите: „Вие правите града ни по-слънчев, по-млад и по-ведър. Вярвам, че от където и да сте дошли, Хасково ще остане завинаги в сърцата Ви като обичан и предпочитан за живеене град! На добър час през Новата учебна година!“

Старско

За разширяването на обхвата на студентите Дечев и доц. Ярков работят съвместно от близо две години. „Тази специалност е много важна за Хасково и региона, защото тук има много туристически обекти, курорти с минерални извори и хотелски комплекси, където точно тези специалисти ще могат да се реализират, затова с кметовете на общините настоявахме този прием да се случи“, подчерта доц. Ярков.

Областният управител на област Хасково инж. Минко Ангелов връчи поздравителен адрес и цветя. „Тракийският университет в Стара Загора е висше учебно заведение, съхранило традициите за качествено образование. Филиалът в Хасково може да се гордее с преподавателския си състав от висококвалифицирани професионалисти. Благодарение на тях от университета всяка година излизат много добре подготвени кадри.“, каза Ангелов. Той пожела новата академична година да бъде изпълнена с ползотворна работа, отлични резултати и успехи.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Новият шеф на ВИК-Хасково не уважи среща, инициирана от БСП/ВИДЕО/
Новият шеф на ВИК-Хасково не уважи среща, инициирана от БСП/ВИДЕО/

МЗ инструктира РЗИ да сезират прокуратурата за груби нарушения на противоепидемичните мерки/ВИДЕО/
МЗ инструктира РЗИ да сезират прокуратурата за груби нарушения на противоепидемичните мерки/ВИДЕО/

Затвори