Станислав Дечев посрещна ученици и учители от четири държави

0

Станислав Дечев се срещна с участващите в проекта „Creative Learners, Tomorrow`s Entrepreneurs“.

Той се осъществява по програма„Еразъм +“, транснационална мобилност между ученици и учители от четири държави. Идеята е на тийнейджърите от СУ“Д-р Петър Берон“ Тополовград, а техни партньори са млади хора от гр.Аллкарас – Испания, с.Вайноде – Латвия и гр.Дарда – Хърватия.

Днес те представиха пред областния управител Станислав Дечев, заместника му д-р Стефка Здравкова и началника на РУО Хасково Христина Боева основните дейности по проекта и най-вече своите впечатления от международния обмен. Областният управител представи предимствата на нашата област, младежките политики, които той инициира и подкрепя, както и работата на създадения от него Младежки областен съвет за иновации. Младежите от Испания, Латвия и Хърватия разказаха, че са много впечатлени от Хасковска област, от гостоприемството на тополовградските семейства, в които гостуват и най-вече от това, че местните хора са позитивни и усмихнати.

Гостите бяха любопитни да разберат кои са най-ценните лидерски качества, които трябва да притежава един млад човек, за да успее. Според Дечев, безспорно първото условие за успех е младият човек да бъде добър ученик. Много важно е той да бъде и активен, особено в извънкласните занимания. „Защото всички ние сме
различни, но опозвайки различията между нас, ставаме все по-близки. А това е и философията на Европейския съюз“, подчерта областният управител на Хасково.

Директорът на СУ“Д-р Петър Берон“ Соня Божилова разказа, че гостите вече са посетили Александровската гробница, и църквата в с. Узунджово, а днес им предстои да видят и монумента на Света Богородица с Младенеца в Хасково. Бъдещите лидери и предприемачи от гостуващите делегации ще останат в региона до края на седмицата.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Пежо излетя в канавка, шофьорът е добре(видео)
Пежо излетя в канавка, шофьорът е добре(видео)

Елена Йончева: ГЕРБ е антиевропейска партия(видео)
Елена Йончева: ГЕРБ е антиевропейска партия(видео)

Затвори