Станислав Дечев: Хора, не грабете стока

0
Divel

Кметът на Хасково Станислав Дечев се обърна към гражданите на Хасково с апел: “Хора, не грабете стока”. Днес в община Хасково се проведе заседание на общинския щаб срещу коронавируса.

Още от тази вечер заведенията и клубовете на територията на община Хасково преустановяват работата си. След 19 сформирани групи, заедно с полицията започват проверки дали се спазва заповедта на министъра на здравеопазването.

Старско

На заседанието стана ясно, че от понеделник до 29 март се затварят всички детски градини и училища, както и всички спортни и културни мероприятия. Също така мероприятията, организирани от община Хасково като Южна пролет, се отменят. Центровете за обществена подкрепа са с повишена биосигурност като дома за стари хора, дома а сетивни нарушения. Млечната кухня също затваря врати.

Всички общински центрове работят при мерки за повишена биосигурност.

Остава да работи Домашният социален патронаж, който обслужва 150 възрастни самотни хора. До тях храната ще достига, както и до сега, но при повишени мерки за сигурност, както на персонала на патронажа, така и на потребителите.

„Искам да призова всички граждани на община Хасково да спазват мерките максимално стриктно, да бъдем по-отговорни към себе си, защото само така ще защитим и предпазим от страдания и нашите близки. Нека бъдем дисциплинирани. Към гражданите, които са под карантина е молбата ми да я спазват стриктно, защото това е отговорност към всички нас и към най-близките Ви хора“, подчерта кметът.

„Искам да успокоя гражданите, че има достатъчно хранителни стоки. И ще продължи да има. Всички фирми, които произвеждат хранителни продукти ще работят. Така че, ако мога да перефразирам един стар призив: За бога братя, не се презапасявайте!“, заяви кметът на община Хасково.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Трима нарушиха домашната си карантина в Хасковско
Трима нарушиха домашната си карантина в Хасковско

Удължава се срокът за смяна на талоните в КАТ заради COVID-19
Удължава се срокът за смяна на талоните в КАТ заради COVID-19

Затвори