Станислав Дечев даде старт на състезание в гимназията по автотранспорт

0
Divel

Кметът на община Хасково Станислав Дечев бе гост на Регионалния кръг на националното състезание „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“.

Домакин на професионалната ученическа надпревара е ПГТАТ „Никола Вапцаров“ Хасково. На церемонията по откриване на състезанието присъстваха още заместник-кметът на Хасково Мария Вълчева, началникът на РУО Хасково Христина Боева, експерти по професионално образование, преподаватели, представители на автомобилния бранш.

Старско

Осем отбора от най-добрите професионални гимназии по автотранспорт и технологии в Южна България ще се състезават, за да спечелят престижните отличия.

„Всяко момче се увлича по автомобили и високи скорости, но много малко са тези, които имат знанията да поддържат професионално една машина. А това е много важно днес. Затова аз искрено се радвам, че вие сте избрали да учите, за да придобиете тези умения“, каза при откриването на състезанието градоначалникът. Станислав Дечев специално благодари на началника на РУО Христина Боева за това, че изпълнява политиката на МОН за развитие на професионалното образование. „Ще използвам повода и пред всички Вас специално ще благодаря на Донка Станчева-директор на ПГТАТ, за любовта, с която работи за училището. И това, че днес Хасково е домакин на регионалния кръг от състезанието „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“, е само едно от признанията за нейната работа“, подчерта кметът Станислав Дечев. Най-добрите автомонтьори и водачи на МПС ще станат известни утре.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Иззеха стоки с лого на защитени марки на „Неделен пазар“ в Димитровград
47-годишна от Несебър продава ментета на пазара

Започва данъчна кампания 2019
НАП в Хасково подобрява работата с клиенти с мащабен ремонт

Затвори