Стамен Белчев: Нашата задача е да изграждаме футболисти

0

Треньорът на дубъла на ЦСКА – Стамен Белчев, изгледа вчера на живо откритата тренировка на първия тим, воден от Саша Илич.

След това той сподели пред “Мач Телеграф” какви са очакванията му за предстоящия пролетен дял от първенството в Югозападната Трета лига. През есента ЦСКА II завърши на 4-ото място в група “Б” на югозапад с 24 точки, на 10 от лидера Кюстендил.

Хасковлията, който води с успех и първия тим на ЦСКА на два пъти, заяви, че е останал доволен от представянето на дубъла през есента, но не е сигурен, че ще подобрят резултатите през пролетта.

“От представянето на момчетата през есента бих дал една добра оценка. Може и много по-добре, винаги може, и трябва да се стремим към това. В началото за тях беше нещо ново, защото за първи път се сблъскаха с мъжкия футбол, но след това видяха, че не е толкова страшно и с напредването на мачовете се представяхме на добро ниво. Бих казал, че надграждат с всеки изминал мач. Правим крачка по крачка. Не напредваме бързо, но виждам прогрес във всички. Това е нормално, защото се отнасят много сериозно и професионално към процеса. Без да бързаме вървим във възходяща линия и минаваме през всички етапи на развитие.

В Трета лига конкуренцията е добра. Има няколко отбора, които могат да играят според мен спокойно във второто ниво на България. В повечето случаи се получават много добри мачове. Всичко това е полезно за моите млади момчета. Определено ме впечатлиха с представянето си Костинброд, Кюстендил и Вихрен. И трите отбора са корави и там играят по-опитни футболисти, което е плюс за младите играчи. Има момчета от ЦСКА, които направиха сериозно развитие и се надявам така да продължават. Не трябва да се задоволяват само с това.

През пролетта трябва отборът да е на малко по-високо ниво, за да може да надградим. Не знам дали ще успеем да подобрим резултатите през предстоящия полусезон, по простата причина, че няма да можем да разчитаме на Бауренски (б.а. – отишъл в Берое), а и на Марк-Емилио Папазов (б.а. – преминал в Хебър), както и на още няколко момчета. Но в по-голямата част от мачовете останалите играчи се справяха и без тях, което е радващо. Ще имаме изисквания и се надявам да покажат пак едно добро ниво и да израснат.

На този етап не искам да има големи очаквания и задължително преследване на Втора лига. Нашата задача е да изграждаме футболисти и да профилираме играчи на определени постове. Не искам да ги натоварвам с излишни очаквания. Те знаят, че този, който е в най-добро състояние, той играе. Не гледам кой е бил титуляр и кой не е. Всяка тренировка трябва да показват максимума от себе си. За 2023-та година си пожелавам здраве. Това е най-важното! Момчетата също да са здрави и да успеят да надградят. Искам да видя във всеки една крачка напред. Това ще говори добре за работата, която сме свършили”, заяви Белчев.

В зимната си подготовка ЦСКА II ще изиграе няколко контроли, като една от тях е с Димитровград.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Разкъсана облачност с покачване на температурите в средата на седмицата
Разкъсана облачност с покачване на температурите в средата на седмицата

Искат оставката на Красен Ангелов, той я подава
Красен Ангелов: Нека следващият след мен да бъде съветник

Затвори