Средният пръст има много общо между политиката и футбола ни

0

Все по-очевидно е, че между българската политика и родния футбол има много общо – много се говори, нищо положително не става.

Старско

В парламента ни между и първи и втори юни се разиграха сцени, все едно гледаме „милото“ отношение между родните ни агитки.

В Деня на детето в парламентарната зала „за гушите се хванаха“ Искрен Митев от „Продължаваме Промяната“ с председателя на „Възраждане“ Костадин Костадинов. Всичко това се случи пред ученици, което хич не е Ок. Ама „Нека гледат, нека се учат“, както се казваше в един скеч преди 10 ноември 1989 г за футболен мач между България „А“ и Англия „А“ на зеления къс земя в Лондон, „Уембли“.

На следващия ден – 2 юни, когато предстоеше междупланетното дерби в Разград между България „А“ и България А+(Северна Македония) се разигра нова сценка в Народното събрание. Там, подобно на футболен ултрас, народният представител Христо Петров – Ицо Хазарта, си пусна селфи със среден пръст от депутатската банка. Същата вечер националният ни отбор завърши 1:1 със Северна Македония, след като домакините технично се оглеждахме на терена.

На следващия ден тираджии блокираха пункта „Капитан Андреево“, недоволни от транспортния ни министър Николай Събев, който по същото време беше на комшийското ГКПП „Капъкуле“. Сетне обясни пред медиите, че трафикът на границата ще се нормализила до седмица. Тази песен обаче я слушаме вече над 2 седмици. Пак тогава полицаи и пожарникари излязоха на почивката си да протестират символично.

Сред многото кризисни ситуации в държавата ни тлее и още една. Все повече електорални единици вървят по улиците и си говорят сами. Надали за всички ще има места в лудниците. Това също е задаващ се за решаване приоритет на депутати и министри, които явно не се разхождат пеш по провинциалните тротоари, улици и булеварди. Тоест, разхождат се, но главно, когато са в предизборна кампания.

Българи, юнаци!

 

Автор: Развигор Разколников

PS: Напишете вашия коментар за рубрика “Voices” и изпратете на  имейл:xnewsbg@gmail.com,  очакваме да чуем вашия глас. Това, което ви вълнува вас, ни касае и нас!

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Приключи конкурсът „Талантите на Хасково“
Приключи конкурсът „Талантите на Хасково“

В Хасково се провежда Националният конкурс за стара градска песен „С песните на Ари“
В Хасково се провежда Националният конкурс за стара градска песен „С песните на Ари“

Затвори