Спряха хероин за над 88 000 лева на “Капитан Андреево”

0

Близо 1 кг хероин за над 88 000 лева ооткриха митничарите на пункта “Капитан Андреево” при проверка товарен автомобил, съобщават от Агенция “Митници”.

Вчера около 14.30 часа на пункта пристигнал влекач, марка DAF и прикачено полуремарке, с турска регистрация. Шофьорът представил редовни документи за превозваната стока от Турция за Румъния през България. При щателна митническа проверка в шофьорската кабина е открита чанта с документи, в която са били укрити два пакета, облепени с тиксо, съдържащи бежово прахообразно вещество. При извършения полеви наркотест то е реагирало на хероин. Общото тегло на пакетите е 0.980 кг, на стойност по цени за нуждите на съдебната система, 88 200 лева.

Старско

Шофьорът, турски гражданин, е задържан. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура –Хасково.

45-годишният турски гражданин е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура – Хасково да внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него, допълват от държавното обвинение.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Отличиха най-четящите димитровградчани
Отличиха най-четящите димитровградчани

Избират 20 късметлии за „Бебешки ДНК пакет“ и в Хасково
Избират 20 късметлии за „Бебешки ДНК пакет“ и в Хасково

Затвори