Спипаха 15 000 ментета на границата

0
Козирог

Митническите служители на Териториална дирекция Южна морска задържаха над 15 000 текстилни изделия, чанти, парфюми, спортни обувки и етикети, при три проверки на превозни средства, влизащи в страната от Турция.

При един от случаите са открити над 8000 текстилни изделия, чанти, парфюми и спортни обувки, като една част от стоката е била недекларирана, а друга е задържана със съмнения, че артикулите са произведени в нарушение на права върху интелектуалната собственост . На 04.10.2019 на трасе „Входящи товарни автомобили“ пристига камион с турска регистрация, пътуващ от Турция през България за Румъния.

Старско

Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която се установява, че количеството на групажната стока не съвпада с обявеното в представените митнически документи. Открити са недекларирани близо 2000 мъжки боксерки, 482 чанти и портмонета и 111 парфюма с логото на защитени търговски марки, сред които “Boss”, “Chanel”,”Versace”, “Michael Kors” ,”Calvin Klein”. За недекларираната стока е съставен акт на водача на камиона за административно нарушение по Закона за митниците.

В хода на проверката, сред декларираната стока, са открити още над 4600 текстилни изделия и 1055 чифта спортни обувки с фигуративни и словесни изображения на световноизвестни марки, които са задържани в изпълнение на Европейски регламент №608/2013 относно защитата на правата върху интелектуалната собственост и Закона за марките и географските означения имитациите.

При друг случай, на 09.10.2019 г., при проверка на лек автомобил с българска регистрация са открити 1000 хартиени етикета със словно изображение на марката „Polo“ и 73 текстилни изделия с лого на известни марки.

На 10.10.2019 г., около полунощ, на българския митнически пункт пристига автобус с турска регистрация, пътуващ по редовната линия Истанбул-Букурещ. Митническите служители селектират превозното средство за щателна митническа проверка, при която в багажното отделение са открити близо 5 900 текстилни изделия като 5280 са тениски с логото на “Adidas” и 679 парфюма, по голямата част от които с логото на ” Armani” ,”Chanel”, “Boss”, които били декларирани от шофьора на автобуса.

Стоките са декларирани от водачите на лекия автомобил и на автобуса, но са задържани в изпълнение на Европейски регламент №608/2013 относно защитата на правата върху интелектуалната собственост и Закона за марките и географските означения имитациите. За случаите ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Блогъри и туроператори от цялата страна посетиха Минерални бани
Завишен контрол на електронния вот на четвъртите годишни награди в туризма

Задържаха 80 кг канабис
Иззеха от любимчанин кофа с марихуана

Затвори