Службите готови за зимата, 160 машини ще чистят пътищата в областта

0
Divel

Службите са готови за зимата. Очакванията са тя да бъде по-студена и с повече валежи.

Това е коментирал началникът на метеорологичната станция в Хасково Спас Александров по време на онлайн координационна среща във връзка с готовността на институциите и общините за посрещане на зимния сезон, свикана от областният управител д-р Стефка Здравкова.

Старско

Докладвана е била готовността на общините за посрещане на зимата. На срещата е станало ясно, че само община Харманли все още не е сключила договор с фирма за снегопочистването и поддържането на пътищата.

От областно пътно управление Хасково са докладвали, че имат сключени договори за поддържане на републикански пътища I, II, III – клас и АМ ,,Марица”, като за поддържането на пътища I, II и III – клас са предвидени 126 бр. машини, а за АМ ,,Марица” – 34 бр. машини. Създадена е организация между ОПУ-Хасково и ОД на МВР- Хасково за въвеждане на варианти за временна организация и безопасност на движението при влошени метеорологични условия.

Началникът на „Оперативен център“ към Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” и съобщил, че техниката, с която разполага дирекцията, е приведена за работа при зимни условия.

По доклад на Регионалната здравна инспекция в областта е създадена организация за придвижването и настаняване на болни на хемодиализа пациенти при усложняване на зимната обстановката.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Ден на Българската конституция
Без Велико Народно събрание и нова конституция

Временно местят млечната кухня от "Орфей" в ДГ “Ежко Бежко“
Млечната кухня продължава да работи

Затвори