След вятъра на промяната в БСП се карат на джендър

0

В най-старата партия от съвременната българска история – БСП, се карат. Това се случва след вятъра на промяната, какъвто през 1989 г. издуха БКП и докара БСП.

“Нинова се опитва да ме обиди с “джендър”, рече в национален ефир по БНР Крум Зарков срещу партийната си лидерка в оставка след поредното фиаско на социалистите в парламентарния вот.

Старско

От началото на прехода като гъби никнат въпроси дали лидерите им са леви, или са всъщност десни. Щото левите лидери сега са много напред финансово, но иначе радеят за социална справедливост.

Репликата на вожда от женски пол към бъдещия кандидат за червен лидер от мъжки такъв “ти си джендър”, трябва да е червена лампичка за всички по стълбицата партийна под нея (под Корнелия). Включително и за Хасково.

Кой в момента е мъжът и кой е жената в къщичката на Българската социалистическа партия? Сега това е объркващ въпрос.

Ако ще е само вътрешно партийно това питане, няма проблем, ама вътрешно партийното каране може да разклати и без това широкото коалиционно правителство на ПП. Новото правителство го няма, ама се преговаря и в момента за него. Иначе казано – в нощта на славата, където мечтаят децата на бъдещето във вятъра на промяната, джендърски въпрос изниква. Той като слана попарва вятъра на промяната. За кой ли път, ах, за кой ли път?… Иде ли пак червен пипер в носа народен, времето ще покаже.

 

Автор: Развигор Разколников

PS: Напишете вашия коментар за рубрика “Voices” и изпратете на  имейл:[email protected],  очакваме да чуем вашия глас. Това, което ви вълнува вас, ни касае и нас!

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Дербито на трета лига завърши без победител
Дербито на трета лига завърши без победител

Общински съветници от ДПС искат "легнали полицаи"
Мюмюн Мюмюн: Икономическата среда е нестабилна, надявам се напролет да няма нови избори

Затвори