Ситуацията с ротацията я обърнаха като на кафе „3 в 1“

0

Скандална ситуация с ротацията в правителството се нагря като вода в джезве за инстантно кафе. Заговориха политиците не за 3 в 1 разтворима напитка, а за избори такива за евродепутати, за предсрочни парламентарни и за местен вот на някои места.

ПП-ДБ в столицата се разсърдиха, че ГЕРБ, БСП и „Възраждане“ въртят сглобка за СОС (не сос за манджа, а за Софийския общински съвет – б.р.). В Хасково пък ГЕРБ и ДПС гледат сеира на спечелилите в съда на първа инстанция касиран вот за общински съвет. Първите от изброените, не само заради спорта, внесоха жалби срещу решението на Административния съд да се обяви за недействителен вотът за ОбС.

„До урните ще идат около 20%. И това ще е твърдият електорат. На хората им омръзнаха избори и протести, защото видяха резултата. Броят на съветниците на първите две партии ще се увеличи. А някои от радващите се на касацията може и да не влязат“, коментира редови хасковлия ситуацията.

„Какво се жалите, нали вашите членове в секционните комисии бяха мнозинство. В тези СИК също бъка от гафове. Като сложите същите членове пак там, няма да има същото мазало ли?“. Това пък попита друг във фейсбук оспорилите вота за местен парламент.

Разтворимо кафе или боза на национално и регионално ниво? Все тая.

 

Автор: Развигор Разколников

PS: Напишете вашия коментар за рубрика “Voices” и изпратете на  имейл:xnewsbg@gmail.com,  очакваме да чуем вашия глас. Това, което ви вълнува вас, ни касае и нас!

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Мъри няма спирка - поредна победа за Гьозтепе
Мъри няма спирка – поредна победа за Гьозтепе

Румен Радев призова за операция по дезинтоксикация на институции, оплетени от престъпни зависимости
Румен Радев призова за операция по дезинтоксикация на институции, оплетени от престъпни зависимости

Затвори