Синя зона в Хасково спира работа

0
Divel

Синя зона в Хасково от днес спира да работи, съобщават от общината.

Кметът на Хасково Станислав Дечев призовава всички жители на общината и най-вече възрастните хора, да купуват най-необходимите хранителни продукти от близките квартални магазини. Да не се струпват на опашки пред големите хранителни вериги, защото това крие огромни рискове за тяхното и за общественото здраве!

Старско

Конкретни мерки за облекчаване на гражданите по време на извънредното положение:

Домашният социален патронаж продължава да обслужва, както и до сега, всички 150 възрастни хора и доставя храна до домовете им при засилени мерки за биосигурност.

За неотложни административни услуги в община Хасково спазвайте стриктно предпазните мерки, които нашите служители ще Ви препоръчат.
Удължава се срокът за плащане на местните данъци и такси с отстъпка до 30 юни. Плащането на тези налози може да става и по електронен път, през сайта на община Хасково www.haskovo.bg само с дебитна или кредитна карта, без електронен подпис. Приложението „Гражданите“, което можете да свалите и на смартфоните си, от GOOGLE PLAY или APP STORE, дава възможност да подавате сигнали, да информирате за нарушаване на мерките за безопасност, нарушаване на наложена карантина и да предотвратите разпространението на заразата от коронавирус в нашия град.

Кметът на община Хасково ще предложи на Общинския съвет да гласува кризисни мерки за местния бизнес като: За времето на извънредното положение, за обектите, които не работят, съгласно Заповедта на министъра на здравеопазването, без наем за ползвателите на общински обекти и без такси за тротоарно право.

На телефон 112 се приемат обаждания с въпроси за обхвата на заповедта на Министерството на здравеопазването с противоепидемични мерки, включително разяснения кои обекти могат да работят и кои не.До края на месец май се удължават решенията на ТЕЛК. Удължава се с 6 месеца валидността на личните документи.Шофьорите ще могат до 31 май да сменят регистрационните талони на автомобилите с допълнително монтирани газови уредби.Удължават се сроковете за подаване на годишните финансови отчети до 30 юни.Спазването на социална дистанция е единствената доказана работеща мярка срещу коронавируса. Отново поради тази причина, ако бъде допуснато съсредоточаване на повече хора на едно място – властите ще имат право да затварят магазини. Хората трябва да бъдат внимателни и за телефонните измамници, които в създалата се ситуация вече правят опити чрез манипулации да събират пари.

Кметът на община Хасково Станислав Дечев Ви призовава:

Спазвайте лична хигиена.
Не излизайте навън без основателна причина. Стойте си вкъщи!
Не предприемайте пътувания до други градове и държави, точно в този момент, ако не са крайно наложителни!
Избягвайте посещението в институции, използвайте он-лайн услуги.
Не се презапасявайте с хранителни и други продукти! Важно е да бъдем здрави, а не презадоволени!
Изпълнявайте стриктно съветите на властите!
Бъдете отговорни към себе си и най-близките си хора!
Мислете за най-беззащитните в този труден момент- нашите родители, баби и дядовци!

България и света са изправени пред COVID-19. Заедно може да се справим със коронавируса. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Грижете се за вас, близките ви и околните около тях.

XNEWS.BG призовава: Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

 

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Лифт
Ски курортите у нас затвориха заради COVID-19

Епизод I: Кой се реди за кметския стол?
Община Хасково обяви телефони номера за нуждаещите се от помощ

Затвори