Заплашиха с бомби медии и летища

0
Divel

Сигнали за взривни устройства са били подадени днес преди обяд за Летище София, Пловдив, както и в сградата на БНТ, вестник 24 часа и сайтът Novini.bg

В 9.20 ч. е получен злоумишлен сигнал на Терминал 1, проверката приключи, летището работи нормално, потвърдиха от МВР, предаде БГНЕС. Не се е наложила евакуацията на хората и спирането на полетите от столичното летище.

Старско

Няколко часа по-късно около 11 часа е бил подаден сигнал за бомба на летище Пловдив, потвърдиха за XNEWS.BG от пресцентъра на ОДМВР-Пловдив. Веднага са били предприети мерки по отцепване на района и са започнали огледи. Преди повече от 30 минути са приключили огледите на пловдивския аеропорт, като полицията не е открила взривно устройство. През това време обаче е трябвало да кацна чартърен полет от Израел до Пловдив, но той е бил пренасочен към Летище София. Около 14:40 минути самолетът кацна в Пловдив.

В 11:30 е получен сигнал по имейл за поставено взривно устройство в сградата на БНТ в София. Всички служители са евакуирани. Полицията не е открила бомба в държавната телевизия. Към момента колегите от БНТ работят нормално.

Терористите пожелаха на вестник “24 часа” “приятен полет”. Сигналът за бомба в редакцията на вестника е получен по имейл, съобщават от медията.

В съобщението, изпратено до редакцията на вестника се казва: “Ние сме терористична група Orwell. Информираме ви, че сме засадили взривни устройства на територията на сградата на медийната компания “24 часа”. Детонацията може да възникне по всяко време от момента, в който отворите това писмо.

Приятен полет.”

Стана ясно, че и другите ни две летище – Бургас и Варна също са били заплашени, че имат поставена бомба.

И сайтът Novini.bg е заплашен от взривно устройство, съобщиха от медията.

В момента полицията претърсва сградите на Novini.bg  и вестник 24 часа.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Тринога
2 396 джигити на пътя за седмица в Хасковско

БАБХ с първи предписания след проверките за прасета в "задния двор"
След 1 септември изплащат 300 лева на стопанствата тип “заден двор”

Затвори