Щракнаха белезниците на каналджии на девет мигранти

0

Районна прокуратура – Свиленград привлече като обвиняеми 52-годишен мъж с инициали Т.Д и 49-годишен мъж с инициали Д.Г за каналджийство. Д.Г. е действал като помагач на Т.Д.

На 10 юли 2020 г., към 18,30 ч., служители на „Гранична полиция“ са установили и задържали в землището на село Момково, девет чужди граждани от Сирия и Афганистан, сред които и един непълнолетен. Близо до чужденците се намирали и обвиняемите Т.Д. и Д.Г., както и лек автомобил, марка „Мерцедес“, с българска регистрация.

Чужденците влезли в България през „зелена граница“, в района на гранична пирамида, в землището на Свиленград. Наблизо ги чакал автомобил, управляван от Т.Д., в който те се качили. Автомобилът се насочил към село Момково, като пред него се движел мотор, управляван от Д.Г. Събраните доказателства сочат, че Д.Г. бил ангажиран от обвиняемия Т.Д. да откара чужденците с микробуса до селото в определена местност, където трябвало да ги остави, а от там те да бъдат превозени до Харманли, като за целта щял да получи възнаграждение. Чуждите граждани са настанени в Център за мигранти.

Двамата обвиняеми са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. По досъдебното производство се извършват процесуално – следствени действия.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
На си ви доверието, дайте си ни парцалките
Протестиращите се готвели да запалят Министерски съвет

Първи ден на блокада в Хасково /Фоторепортаж/
Полицаи в акция, спипаха 112 литра алкохол менте

Затвори