Ще има ли междусрочна ваканция за учениците?

0
Divel

Всяко училище ще решава само дали да има ваканция между първия и втория срок, съобщи Диян Стаматов, председател на Съюза на работодателите в системата на народната просвета в България/СРСНПБ/.

Междусрочната ваканция ще е един ден – 3 февруари, сряда. Педагогическите съвети в училищата обаче ще преценяват дали денят да е почивен или да се учи онлайн.

Старско

„Всяко училище ще вземе решение само. Това идва от факта, че някои от училищата са учили на 22 декември, а други не са”, коментира Стаматов след съвещанието на МЗ, МОН и Отрасловия съвет в образованието, на което властите обмислят как и по какъв ред да започне връщането на учениците в клас.

Окончателно решение обаче не е взето. Държавният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев разкри, че най-вероятно първо в класните стаи ще се завърнат учениците от 7, 8 и 12 клас. Те обаче ще ходят на училище по график, така че да не се събират повече от 40% от децата едновременно. Очаква се този процес да започне на 4 февруари.

Според една от обсъжданите идеи, цитирана от здравния министър проф. Костадин Ангелов, учениците ще редуват 3 седмици присъствено с 3 седмици онлайн обучение. Подробностите около връщането на големите ученици в клас вероятно ще бъдат оповестени на 28 януари, стана ясно от думите на здравния инспектор доц. Анел Кунчев.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Как да останете в безопасност онлайн по време на физическото дистанциране
Близо 6000 фирми са поискали подкрепа с оборотен капитал

Стамен Белчев: Щастлив съм от победата над БАТЕ (Борисов)
Стамен Белчев втори в класацията треньор на годината

Затвори