Шофьори: Автомагистрала „Марица“ не е почистена добре

0

Автомагистрала „Марица“ е в лошо състояние и не е почистена добре. Шофьори се оплакват, че по нея движението е трудно, защото пътят е заледен и не е възможно да се кара с повече от 50 километра в час. Това разказват двама украински шофьори, които спрели с ТИР-овете си на детелината край Димитровград, за да размислят дали да продължат. Те идват от Турция, където по думите им също имало много сняг, но аутобанът бил добре почистен.
От Агенция „Пътна инфраструктура“ съобщиха, че 38 машини почистват автомагистралата постоянно, за да се осигури безопасното пътуване на шофьорите при зимни условия.

От там твърдят, че пътноподдържащите фирми разполагат с необходимите материали за обработка на настилките. Само за почистването на АМ „Марица“ са осигурени около 600 тона сол и 52 тона калциев двухлорид.
През последното денонощие в Хасковско падна най-много сняг – новата снежна покривка е над 40 см, продължава да вали и на много места има навявания. Изцяло непроходим и затворен за всички превозни средства е пътят Димитровград-Симеоновград и Големанци-Мандра.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Обилни валежи в региона, няма затворени пътища
Обилни валежи в региона, няма затворени пътища

Хелена Петронела Лике Сонтейнс
Оставиха в ареста холандката, обвинена в тероризъм

Затвори