Сестри Стоеви победиха китайки и са на 1/2 финал в Малайзия

0

Хасковлийките, Стефани и Габриела Стоеви, се класираха за полуфинал на турнира по бадминтон от сериите World Tour Super 500 в Куала Лумпур, Малайзия.

На четвъртфиналите те преодоляха номер 5 в схемата, И Цзин Ли и Сюй Мин Луо (Китай) с 21:23, 21:18, 21:19. Двубоят беше изключително оспорван и продължи 80 минути. Стефани Стоева и Габриела Стоева успяха да поведат с 21:20 в края на първия гейм, но съперничките им спечелиха три поредни точки и взеха аванс в резултата.

Във втората част българките играха отлично и след 17:12 нямаха проблеми да стигнат до 21:18 и да изравнят. В третия гейм те поведоха с 16:11, китайките изравниха 17:17, след което сестрите спечелиха три поредни разигравания за 20:17, което се оказа решаващо за крайния успех. За българките това е първи полуфинал на турнир от сериите World Tour Super 500.

В спор за място на полуфиналите състезателките, които са водени от националния треньор Петя Неделчева-Хранова, ще играят срещу водачките в схемата Рин Иванага и Кие Наканиши (Япония). Следващата седмица Стефани Стоева и Габриела Стоева ще участват на турнир в Сингапур от World Tour Super 750 с награден фонд 850 хиляди долара.

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Вицепрезидентът: Българското читалище носи светлината на кандилото пред иконата
Вицепрезидентът: Българското читалище носи светлината на кандилото пред иконата

Пръскат срещу комари, пашата на пчелите да се ограничи
Пръскат срещу комари и кърлежи в Димитровград

Затвори