Съветник от БСП в Хасково се обяви срещу основен постулат от Ленин, десни разнасят спирки по социалистически

0

Общински съветник от БСП индиректно се обърна срещу основния постулат на другаря Владимир Илич Ленин, че комунизмът е електрификация плюс съветска власт.

Обяви се против пускането на петте електрически автобуса по две линии в Хасково. Заговори за санкции от държавни органи и дори за такива от Европейската прокуратура, което би поставило на карта съществуването на обществен превоз в общината. Отрече също така това му изявление да е свързано с факта, че нежната му половинка е транспортен шеф във фирма, чиито две линии се взимат от електрическите автобуси с решение на общинските съветници. Идеята за този екологичен, по-модерен и по-уютен транспорт бе подкрепена от повечето колеги-социалисти на опасяващия се в групата на БСП.

От 1 август електроавтобусите тръгват по двете линии, а част от пътуващите могат да си тананикат около описаните по-горе събития с пълната липса на конфликт на интереси следната песничка от социализма: „Мечката се мие, чисти, в потоците сребристи. Има ли за тебе пречка да постъпваш като мечка?“.

Не, че и политическите антагонисти на социалиста в Хасково не постъпиха по социалистически от времето на Тодор Живков с монтирането и демонтирането на едни нови спирки тука. В последния петък на юли работници, липсваха им само червени потници, демонтираха металните конструкции на четирите нови автобусни спирки, поставени 5 дни по-рано на бул. „Раковски“ – две са до училище „Св. Иван Рилски“, трета до строящия се Търговски парк; и четвърта – край зеленчуковия пазар на бул. „България“.

От общината обясниха, официално, че поставянето им е било пробно. Отчетени били някои детайли за доработване. Отделно самите основи на спирките са твърде високи за преминаване на колички и трябва да бъдат направени подходи. Очакванията били новите спирки да бъдат монтирани до 2–3 седмици. Така беше и едно време в наборната социалистическа казарма, когато едни камъни се местиха от точка „а“ до „б“, след което до „г“ и „в“. Накрая с нова, предпоследна, заповед се връщаха до първоначалното място през цитираните подходи (точки) и няколко допълнителни нови.

Бдителен опозиционен общински съветник обаче обясни ситуацията със спирките конкретно и в собствения си фейсбук профил, че преди дни подал сигнал в общината, защото новоизградените постаменти са незаконни. По наредба те трябвало да бъдат равни с тротоара, за да са достъпни за детски и инвалидни колички.

Бабата на друг фактор в община Хасково пък споделила на негов колега, че всичко най-хубаво е направено през социализма, защото такива като внука й вече не ги правят.

 

Автор: Развигор Разколников

PS: Напишете вашия коментар за рубрика “Voices” и изпратете на  имейл:xnewsbg@gmail.com,  очакваме да чуем вашия глас. Това, което ви вълнува вас, ни касае и нас!

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Лятна икономическа прогноза на ЕК за 2022 г.: Войната на Русия влошава перспективите
Министерството на туризма изплати над 7 млн. лева за бежанците от Украйна

Хасково почете 136 години от Съединението/ВИДЕО/
Честваме Илинден и още 10 културно-масови прояви през август

Затвори