Съветници възроптаха срещу платежно за гражданско дело

0
Divel

Общинският съветник от Харманли Николай Георгиев сигнализира във фейсбук за нарушение относно платежно от 120 лева, заплатено от община Харманли за гражданско дело.

То е заведено от секретаря на общината Цонка Малева. На изминалата общинска сесия Диана Спирова зададе въпрос на кмета на Харманли Мария Киркова за тази нередност.

Старско

“Възмутен съм как може с парите на данъкоплатците да се изплащат пари за съдебни разноски относно граждански дела, заведени от служител на общината”, коментира Георгиев.

От сметката на общината са били преведени 120 лева към Районен съд Харманли за разходи по дело, заведено от секретаря Цонка Малева. Преводът е осъществен на 30.09.2021г. и има приложена снимка. Във видеото на онлайн заседанието на Общинския съвет кметът на града на Белоногота обяснява, че парите са възстановени от г-жа Малева./виж видеото от 2ч.27мин.30сек – ТУК/.

Потърсена за коментар, Мария Киркова отговори лаконично: “Въпросът е на Диана Спирова и отговорът е при нея”.

По време на онлайн сесията се коментираше и друга нередност относно вече построен навес, а сега да му се даде разрешение за строеж. Докладната не бе приета от съветниците.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Задигнаха 5 бона от камион и радио от кола
48 литра домашна ракия иззеха полицаи от любимчанин

Задържаха петима водачи в ареста
Дрогиран и неправоспособен в ареста

Затвори