Саръбоюков със злато от “Самарско знаме”

0

Атлетът от Харманли, Божидар Саръбоюков, спечели златния медал в скока на дължина на провелия се турнир “Самарско знаме” в Стара Загора.

Атлет №1 на България за 2023 година, спечели скока на дължина при мъжете с резултат от 7,86 м, постигнати в първия опит. После 19-годишният състезател на Хеброс-Харманли направи два фала и пропусна два от опитите си, за да се присъедини в последния на 7,73 м. В дисциплината участваха само трима състезатели, като втори завърши Салоян Айранов (СКЛА Михаил Желев) с 6,96 м.

При жените в скока на дължина триумфира Пламена Миткова, за която това също бе дебютен старт в коронната й дисциплина. Атлетка №1 за 2023 година, постигна 6,57 м в третия си опит, а в останалите й успешни скока се приземи на 6,16 и 6,30 м.

Втора се нареди Галина Николова (Хеброс Харманли) с 6,00 м, а трета завърши специалистката в скока на височина Ирен Саръбоюкова с 5,99 м.„

Габриела Петрова също направи първия си старт за лятото с победа в тройния скок с 14,19 м. Интересно е, че пловдивчанката се приземи точно на този метраж в два от опитите си – втория и петия, а в останалите два успешни скока записа 14,05 и 14.09 м.

Това бе своеобразно завръщане за Петрова, която е европейска вицешампионка в дисциплината в зала през 2015 г. В края на януари тя регистрира 14,38 м в зала, но след това прекъсна сезона си поради контузия.

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Откриха „Сигурна зона за непридружени деца“ в Бежанския лагер на Харманли (ВИДЕО)
Откриха „Сигурна зона за непридружени деца“ в Бежанския лагер на Харманли (ВИДЕО)

500 униформени ще охраняват изборите в Хасковско, върнаха машините за гласуване
Арестуваха двама за дрога в Свиленград

Затвори