Съдът задържа временно албанец, издирван от Интерпол за наркотици

0
Divel

Съдът в Хасково наложи мярка „временно задържане“ на албански гражданин, издирван по линията на ИНТЕРПОЛ – с червена бюлетина.

Искането е подадено във връзка с Европейската заповед за арест и заповед за задържане, от съдебните власти на Република Албания, чрез Интерпол – Тирана.

Старско

Съдът взе предвид, че са налице всички формални предпоставки на закона – представено е влязло в сила съдебно решение на Първоинстанционен съд за тежки престъпления – град Тирана, видно от което лицето се издирва за производство и продажба на наркотици – от вида канабис. Наркотикът с общо тегло 24 665 кг. е открит на 13.05.2019 г. в село в Албания. При влизане в страната от Турция в България през ГКПП “Капитан Андреево” на 23.11.2020 г., същото количество вещество е открито в притежаваното от него превозно средство.
Тъй като лицето Р.И. е чужд гражданин, няма отседналост в страната, обявен е за издирване от Интерпол, съдът сметна, че единствено временното му задържане е адекватна мярка, която може да осигури участието му в същинското производство по екстрадиция.

Определението подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив в 3 – дневен срок, считано от датата на постановяването му. В случай на постъпила жалба и/или протест, делото е насрочено за разглеждане от Апелативен съд – Пловдив на 03.12.2020 г. от 10.00 часа.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Изследваха служителите на общината и дома за стари хора
Община Хасково предлага облекчения за фирмите

Два Опела се блъснаха, мъж пострада (ВИДЕО)
Два Опела се блъснаха, мъж пострада (ВИДЕО)

Затвори