С българска кухня и мартеници отбелязват 1 март в Португалия

0

Със закичване на мартеници започна първият работен ден на учениците по проект „Европейски умения и практика в сферата на здравословното хранене в туризма“, по който групата от 20 млади хора от ЦПО „Свят за всички“ стажуват в различни фирми в Брага, Португалия. Сред тях са и ученици от региона. Традицията бе посрещната с интерес от техните ментори. В допълнение към празничната обстановка българската група предложи да нагости португалските си домакини с ястия от българската национална кухня.

Таратор, супа топчета, мусака и сутляш бяха приготвени от младите кулинари, които подбраха менюто си в духа на португалското им обучение, свързано със здравословното хранене. Те демонстрираха наученото по време на стажа като декорираха ястията с професионален замах.

Португалският персонал на Къща за гости „Фундевила“ хареса много нашите български ястия. Поискаха ни рецептите и споделиха, че могат да ги включат в менюто си, особено ако имат гости от балканските страни, споделиха нашите стажанти. Учениците допълниха, че харесват местната кухня, която е близка до българската и са доволни от представянето си по случай 1 март. 

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Президентът: Бъдещето ни зависи от това какво, колко и с какво качество произвеждаме в България
Президентът: Бъдещето ни зависи от това какво, колко и с какво качество произвеждаме в България

Предупреждават за поледици в Хасковско
Предупреждават за поледици в Хасковско

Затвори