Руски товарен кораб потъна в Черно море

0
Divel

Руски товарен кораб потъна в Черно море край бреговете на Турция.

Това обяви губернаторът на вилаета Бартън в Северна Турция Синан Гюнер. “Товарен кораб за сухи товари под руски флаг потъна в района на Инкуму в нашата провинция. Започваме спасителна операция за спасяване на 15 членове на екипажа, намиращи се в три спасителни лодки”, цитира думите на Гюнер Анадолската агенция.

Старско

По думите на губернатора неблагоприятните метеорологични условия усложняват спасителната операция. Руското посолство в Анкара заяви, че разследва обстоятелствата около инцидента и съдбата на екипажа. По-късно стана известно, че двама членове на екипажа са загинали.

Гюнер по-късно потвърди, че са били спасени шестима от членовете на екипажа.

От своя страна руската Федерална агенция за морски и речен транспорт (Росморречфлот) твърди, че екипажът на кораба се състои от 12 души, от които двама руснаци, а останалите са украински граждани. Според турските власти пък целият екипаж се състои от украинци. Местните власти заявиха, че лошите метеорологични условия са причинили корабокрушението.

Военноморските сили на Турция са изпратили фрегата за спасяването на оцелелите.

Корабът Arvin се съобщава, че последно е плавал в Черно море между бреговете на Турция и Грузия. Товарът му е неизвестен. Основният грузински износ за Турция включва медни руди и концентрати, феросплави и различни метални отпадъци, предимно демонтирани от съветско индустриално и автомобилно оборудване и фабрики в страната и в целия регион, които изпаднаха в несъстоятелност или фалираха след 1991 г.

Teretni brod koji je plovio pod zastavom Rusije potonuo u Crnom moru https://t.co/AdRsX84cpf #Arvin #Inkumu pic.twitter.com/eE6CbQxn42

— ANADOLU AGENCY (BHS) (@aa_balkans) January 17, 2021

 

Оставете Коментар

Предишна публикация:
70 % спад на туристите през зимния сезон
70 % спад на туристите през зимния сезон

Вандали бутнаха двуметрова лампа
Вандали бутнаха двуметрова лампа

Затвори