Румяна Делчева: Изживяхме голям стрес, сънувам кошмари (ВИДЕО)

0

Втори ден засегнатите от пожара семейства не спят в жилищата си. Въздухът в апартаментите е силно натражен и всичко е опушено.

Двете семейства Делчеви и Пеневи са най-засегнати от пожара, който избухна на 5-тия етаж в блок 29 на квартал “Орфей” в неделя привечер. Те живеят на 6-тия етаж и се оказаха в капана на огнената стихия виж ТУК.

“Пожарът ме изненада малко преди да вляза в банята. Взривът явно е дошъл по-късно. Щетите в жилището са големи. Счупени стъкла, изгорели климатици, всичко е опушено и се налага да спим при приятели от съседния вход, защото аз имам бронхит и се задушавам. Един от панелите се е разместил и цялата стена е напукана. Специалисти ще трябва да констатират какво е състоянието на панелите, но всичко по апартамента има нужда от ремонт”, разказва Янка Пенева.

Дъщеря й Румяна Делчева живее в съседния среден апартамент на 6-тия етаж. “Бяхме блокирани в средния апартамент и щяхме да се задушим. Нямаше как да ни евакуират от към гърба на блока. Бяхме в задушаващ капан. Изживяхме голям стрес. Дори кучето ни не иска да се връща в апартамента сега. През цялото време аз и мъжа ми бяхме в конферентна връзка по телефона със 112”, споделя Румяна. Само бързата намеса на огнеборците, които са се качили до апартамента, за да им помогнат да излязат от огнения капан, е спасила живота на нея и съпругът й. Казва, че се е касаело за минути, защото вече са се задушавали.

“Хубавото е, че имаме застраховка на жилищата. От полицията и пожарната минаха на оглед и трябва да излязат със становище. Сънувам кошмари и не мога да спя след изживения стрес”, споделя още Румяна.

Очаква се жилищата да бъдат посетени от застрахователен агент, който да направи оглед на щетите.

 

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Униформени откриха ментета в Мерцедес, задържаха 39-годишен с дрога
Хванаха крадец на телефон, глобиха водачка от бригадирския град

Митничари спипаха 52 540 къса контрабандни цигари
В акция на Капитан Андреево намериха стоки ментета

Затвори