Румен Радев уважи празника на Ивайловград/ВИДЕО/

0
Divel

Рано сутринта празникът на града започна с литургия, водена от зеленополския епископ Арсений.

След шествие до площад “Тракия” първо заряза лозата президентът Румен Радев. Кметът Диана Овчарова и областния управител на Хасково д-р Стефка Здравкова също спазиха традицията.

Старско

“Вие сте прочути с вината си, които са на световно ниво и мерят сили на международните пазари с най-известните марки. Но аз съм убеден, че лозарството и винопроизводството не са просто бизнес в Ивайловград. Те са онази жива връзка с дедите ни, предавана от поколение на поколение, за да пребъде този истински български край!“, обърна се президентът към жителите на Ивайловград.

„Посрещаме празника си 14-и февруари с една прекрасна новина. Радостна съм да кажа на всички граждани на Ивайловград, че имаме одобрен евро проект за развитие на добрите практики на най-големия туристически обект на Ивайловград – античната вила Армира“, каза кметът на Ивайловград Диана Овчарова.

По-късно президентът посети и село Свирачи, където участва в традиционния ритуал по зарязване на лозите. Той сподели, че като българин днес ще празнува Трифон Зарезан, а който е влюбен, нека празнува и Св.Валентин.

 

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Бъдещи фермери демонстрираха майсторско управление на трактор
Бъдещи фермери демонстрираха майсторско управление на трактор

Асфалтират улица „Пещера“ след наш репортаж(видео)
Ремонтират пътя между Кърджали и село Манастир

Затвори