Румен Радев удостои хасковлийката Радина Бодурова с наградата „Студент на годината“

0

Президентът Румен Радев връчи наградата „Студент на годината“ на хасковлийката Радина Бодурова. Церемонията се проведе снощи в София.

Радина е трети курс във Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски“ в Долна Митрополия със специализация „Ръководител на въздушното движение“. Завършила е ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ в Хасково с бронзово отличие през 2020 г. Успехът й за предходната година във военното училище е Отличен 6.00.

“На младите хора на България се пада задачата да променят моралния климат, да изметат невежеството и лъжата от обществения живот, за да изградим заедно справедливо, морално и достойно общество”. Това заяви президентът Румен Радев по време на церемонията по връчване на националния приз „Студент на годината“, която се проведе под патронажа на държавния глава в Университета за национално и световно стопанство. Събитието, организирано от Националното представителство на студентските съвети в България, отличи най-активните студенти през 2022 г. в 15 направления в различни области на науката, изкуството и спорта.

„Дръжте високо нивото на националните ни амбиции“, призова президентът студентите и ги посъветва да не се примиряват с несправедливостта, корупцията и безхаберието, които раждат безнадеждност. Държавният глава напомни, че именно безнадеждността е прокудила стотици хиляди млади хора далеч от България в годините на прехода. „Мнозина се примириха и приеха безизходицата като национална орисия, но вие сте друго поколение и пред вас има много нови възможности и хоризонти – очаквам да приемете вашата поколенческа мисия да отхвърлите фатализма и да отстоявате справедливостта и прогреса“, заяви президентът Румен Радев.

Той отбеляза, че и по света, и в България студентите винаги са били съвестта на нацията. „Борете се за вашите мечти, бъдете критични и непримирими, когато става дума за ценности и отечество“, посъветва студентите президентът и изрази увереност, че те ще продължат с академичните си постижения по пътя на науката, знанията и градежа.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
БМВ блъсна младеж зад сцената на "Театър, обичам те"(ВИДЕО)
Европейската комисия представя предложения за повишаване на безопасността на движението по пътищата

Google Street View отново на път през България
Google Street View отново на път през България

Затвори