Румен Радев: Изборите ще са на 4 април

0
Divel

Парламентарните избори ще бъдат на 4 април. Това обяви преди минути президентът Румен Радев в обръщение към народа.

Той е подписал указ, с който насрочва изборния ден на 4 април, което е седмица след първоначално обявената дата.

Старско

Президентът поиска осветляване на изборната администрацията. “Очаквам законодателят да разгледа и гласува други предложения като гласуване по пощата за българите в чужбина. Видео наблюдение в избирателните секции и излъчване на живо на броенето на бюлетини”, заяви той.

“Отговорните органи трябва да обявят ясни здравни мерки, които имат решаващо значение за предизборната кампания и за избирателната активност. Предоставянето от страна на държавата на лични предпазни средства както на изборната администрация, така и на всеки гласуващ българин, е важна стъпка в тази посока. Открои се важността от промени в Изборния кодекс, които не бива да се изчерпва само с осигуряване правото на глас на хората под карантина”, каза Радев.

През последните дни държавният глава проведе редица консултации за организацията на вота с парламентарни и извънпарламентарни политически сили.

През декември миналата година той заяви намерението си да насрочи парламентарния вот на първата възможна дата – 28 март. Той обясни защо е променил решението си.

“Тази седмица следва да бъде максимално оползотворена. Очаквам всички институции, които гръмко декларираха пълна готовност. Ръководството на българския парламент, което ни увери, че за една седмица може да приема необходимите закони, да работят така в това време, че да гарантират здравето и правото на глас на всеки български гражданин и не по-маловажно да го убедят, че неговият глас ще бъде коректно отчетен”, заключи президентът.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Епизод II: Хасково отново ще открива парната машина
Търсят социален работник за патронажната грижа

Сърбия отмени изискването за PCR тест за влизащите от България
Сърбия отмени изискването за PCR тест за влизащите от България

Затвори