Родителите на Гришо с отрицателни тестове за COVID-19/ВИДЕО/

0

Управителят на комплекс Тенис кортове Данчо Йорданов съобщи, че родителите на Гришо са дали отрицателни проби за коронавирус.

Предполага се, че майка му Мария и баща му Митко са при него в Монако, и там са си направили тестове.

Старско

Кметът на Хасково Станислав Дечев също ще бъде поставен под карантина. Всички трябва да имаме високо самосъзнание. Чухме се с Дечев, той е добре“, заяви председателят на кризисния щаб д-р Стефка Здравкова.

От днес започва работа и PCR -лабораторията в Хасково, но нейният капацитет е до 20 проби на ден.

„Ние работим ежедневно с болни хора, трябва ли постоянно да си правим тестове или да се панираме. Трябва да сме наблюдателни и дисциплинирани“, коментира за xnews.bg главният епидемиолог на областта д-р Снежана Иванова.

„Основно и водещо е да има разстояние от метър и половина и друго още по-важно е времето, за което разговаряме с болния човек. Нямаме възможност да разпитаме Григор, затова тези, които са говорили продължително с него, лице в лице, ще бъдат поставени под карантина“, каза директорът на РЗИ д-р Соня Димитрова. „Ако се налага карантина, тя ще бъде 14 дни от последния контакта или от 16 юни / вторник/. Това е по закон и предписание на здравния министър“, уточни д-р Димитрова.

Препоръчително е всеки, който е бил на кортовете в по-дълъг контакт с Григор Димитров да се наблюдава и поддържа връзка с личния лекар. Още днес ще бъдат дезинфекцирани тенис кортовете в града.

 

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Нафиркан до козирката събори дувар в Стамболийски
Деца крадат дънки и маратонки

Соня Димитрова: За една снимка трудно можеш да се заразиш
Соня Димитрова: За една снимка трудно можеш да се заразиш

Затвори