„Родена край Одрин” показва музеят в Димитровград

0

Изложбата „Родена край Одрин” на РИМ-Велико Търново ще бъде представена в Исторически музей-Димитровград. Откриването е от 17 ч. днес.

Експозицията представя моменти от историята на съвременната българска артилерия, основите на която се поставят в битките на Балканската война. Тя включва фотографии от Държавен военен исторически архив, РИМ-Габрово, лични архиви на ген. Йеротей Сирманов, Николай Гичев, Симеон Цветков, както и модели и диорами на артилерийски системи, които са били на въоръжение в Българската армия през годините.

Макетите са повече от 70 на брой в мащаб 1/35 и са изработени от моделистите от „Манта модел клуб”, „Scale Models Club – Bulgaria“ и моделистите Ангел Йовчев, Ангел Димитров, Борислав Асенов, Валентин Велков, Валентин Горанов, Георги Цанков, Красен Георгиев, Калин Меродийски, Стефан Стефанов, Цветелин Иванов, Чавдар Георгиев.

Авторите на изложбата Симеон Цветков и Стефан Стефанов от РИМ-Велико Търново са включили и два по-нови клона от развитието на артилерията – ракетно въоръжение и бронетанкова техника.

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Премиерът Главчев: Ще проведем честни и прозрачни избори
Премиерът Главчев: Ще проведем честни и прозрачни избори

В Димитровград започва нов проект за подмяна на кюмбета
В Димитровград започва нов проект за подмяна на кюмбета

Затвори